Kelebihan Kereta Sewa

 

Penyewaan kereta adalah pilihan yang semakin banyak digunakan oleh pelancong terutama pada tahun 2020. Syarikat penerbangan tambang rendah membolehkan kami melakukan perjalanan ke mana-mana bandar di dunia dengan wang yang sangat sedikit. Sekarang anda boleh berpindah dari satu lokasi ke lokasi lain dan menemui banyak tempat dengan wang yang sangat sedikit. Tetapi jika anda belum menyewa kereta, di sini anda mempunyai beberapa kelebihan menyewa kereta.

 

Kelebihan Sewa Kereta

1. Kebebasan Bergerak

Semasa menikmati percutian anda, anda tidak perlu risau tentang harga teksi, jadual atau hentian bas. Anda hanya mahu meneroka, memperbaiki dan menikmati masa anda.

 

2. Penjimatan wang

Anda boleh menjimatkan wang dengan membuat tempahan di hotel yang terletak sedikit lebih jauh dari pusat bandar dan menyewa kereta. Wang yang anda simpan akan mengimbangi harga sewa kereta, selain itu anda akan menikmati kebebasan bergerak.

 

3. Kualiti Hidup

Apabila anda tiba di lapangan terbang, sangat mudah untuk mencari pejabat sewa kereta di terminal. Selain itu, terdapat beberapa syarikat kos rendah yang berada di luar lapangan terbang yang biasanya menawarkan perkhidmatan ulang-alik percuma untuk menghubungkan pejabat mereka ke lapangan terbang. Anda dapat menjimatkan wang untuk teksi (yang mahal) dan bas; Bas sangat murah, tetapi mungkin merupakan pilihan yang sangat tidak selesa terutama jika perhentian bas jauh dari hotel anda.

 

4. Keselesaan

Penyewaan kereta membolehkan mengunjungi tempat-tempat terpencil, laluan tersembunyi atau restoran dengan pemandangan, mustahil untuk dicapai dengan menaiki teksi atau bas. Tempat-tempat istimewa ini biasanya tidak dapat dilalui dengan bas. Juga, tidak ada yang lebih baik daripada kereta yang menanti anda di stesen keretapi atau lapangan terbang. Tidak ada yang lebih selesa daripada tidak membawa barang-barang anda ke bas, trem atau bawah tanah, atau membayar bayaran tambahan lapangan terbang teksi untuknya. Katakan ya untuk keselesaan. Aspek keselesaan pelanggan kereta sewa amat dititikberatkan oleh sesetengah pengusaha kereta sewa Subang Jaya dan sekitar dengannya. Keselesaan para pelangan kereta sewa adalah matlamat utama pengusaha kereta sewa.

 

 

5. Harga

Oleh kerana persaingan antara pejabat dan syarikat penyewaan kereta, mereka biasanya menawarkan tawaran yang sangat baik dan pelbagai jenis kereta.

 

6. Kesanggupan

Sekiranya anda tinggal di bandar besar dan anda tidak memerlukan kereta setiap hari, tidak ada salahnya anda membayar insurans, tempat letak kenderaan, pemeriksaan mekanikal, tayar. Jika anda hanya menggunakan kereta untuk pergi ke IKEA atau dalam perjalanan romantis. Sewa kereta pada majlis-majlis tertentu dan anda akan membayar lebih sedikit daripada memiliki kereta. Walaupun harganya mahal (sehingga RM700 sehari) ia jauh lebih murah daripada memiliki kereta.

 

7. Perjalanan Kos Rendah

Anda tidak perlu memandu kereta sendiri sekiranya anda merancang untuk memandu lebih dari empat jam untuk sampai ke destinasi anda, terutamanya jika anda bepergian dengan anak-anak; akan lebih senang bagi anda untuk menggabungkan penerbangan kos rendah dan menyewa kereta di lapangan terbang. Selain itu, perjalanannya lebih pendek. Waktu memandu yang panjang meningkatkan risiko mengalami kemalangan dan anda akan sampai ke destinasi anda dengan letih dan lapar. Anda harus mempertimbangkan berat bagasi, berhenti, bahan bakar dan juga perbelanjaan bilik hotel.  

 

Idea Hebat Mengapa Anda Harus Menyewa Kereta

Sewa Kereta Automatik Dan Temui Pemanduan

Adakah anda suka kereta automatik tetapi anda tidak berani membelinya? Manfaatkan sepenuhnya kereta automatik untuk melihat sama ada anda sangat menyukainya atau jika anda masih lebih suka kereta manual.

 

Sewa Kereta Hibrid Dan Jimat Di Tempat Letak Kereta

Adakah anda suka kereta elektrik atau hibrid? Sewa kereta dan jimat wang di tempat letak kereta, zon biru. Sebilangan besar bandar menawarkan tempat letak kenderaan percuma untuk kereta hibrid dan elektrik.

 

Sewa Kereta Untuk Setiap Keadaan

Anda boleh memilih antara crossover, 4x4, mini, van keluarga, convertible. Bergantung pada keperluan perjalanan anda; ini bukan perjalanan perniagaan yang sama dengan hujung minggu. Mesyuarat perniagaan? Anda dapat memberikan kesan yang sangat baik jika anda menyewa kereta. Ia akan bersih, berkilat, dan jika anda mahukan, kereta kategori unggul. Selain itu, beberapa syarikat Premium menawarkan kategori kereta yang unggul. Melancong bersama rakan? menyewa kereta dengan lebih dari 7 tempat duduk itu jawapan anda. Anda akan menjimatkan bahan bakar dan logistik jika anda menyewa satu kereta dan bukannya memandu dua atau tiga. Dan anda akan berpeluang bergurau dan ketawa bersama semasa anda dalam perjalanan. Melancong dengan anak-anak? Sebilangan besar syarikat penyewaan kereta membenarkan menyewa sehingga 3 tempat duduk kereta kanak-kanak. Sekiranya anda tidak mahu mengalami perjalanan jalan raya yang sangat lama dan anda lebih suka menaiki kapal terbang atau kereta api; lupa tempat duduk anak, jauh lebih senang menyewa dengan kereta.

 

 

Sewa Kereta, Dan Jangan Kelihatan Seperti Pelancong

Saya mesti pergi dari satu bandar ke bandar lain dan saya tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. Sebilangan besar syarikat penyewaan kereta menawarkan perkhidmatan "Sehala", yang bermaksud bahawa anda boleh menyewa kereta di pejabat, dan menurunkannya di pejabat lain; malah di bandar lain. Terdapat caj tambahan untuk perkhidmatan ini. Saya tidak suka orang tahu saya pelancong. Lebih selamat bagi anda untuk tidak mempunyai nombor telefon asing; mereka biasanya mempunyai lebih banyak risiko kecurian. Sangat mudah untuk mencari pejabat sewa kereta. Terdapat lebih banyak pejabat penyewaan kereta yang terletak di lapangan terbang, stesen keretapi, pusat perniagaan dan pusat bandar.