Kereta Sewa Mewah Subang Jaya

 

Bukankah kadang-kadang membingungkan hanya untuk mendapatkan kereta sewa? Nampaknya terdapat begitu banyak kertas kerja dan begitu banyak keputusan yang perlu dibuat. Sebagai contoh, adakah anda harus mendapat pengecualian kerosakan perlanggaran atau tidak? Sekiranya anda membeli perlindungan insurans tambahan dari syarikat penyewaan kereta? Sekiranya anda pernah melihat orang di kaunter kereta sewa, anda tahu ini adalah soalan yang sering dihadapi oleh kebanyakan orang. Kadang-kadang anda boleh menolak insurans tambahan untuk penyewaan kereta, tetapi ada keadaan tertentu bahawa anda harus selalu membeli insurans tersebut. Tetapi bagaimana anda tahu? Salah satu kawasan kebingungan terbesar adalah Collision Damage Waiver (CDW) yang ditawarkan oleh syarikat penyewaan kereta pada waktu penyewaan. Ia melindungi kerosakan kereta sewa sekiranya anda terlibat dalam kemalangan. CDW bukan insurans sebenar, dan hanya melindungi kerosakan pada kereta sewa. Ia tidak melindungi kerosakan harta benda atau kecederaan diri. Sekiranya CDW dibeli, syarikat penyewaan kereta mengetepikan sebahagian atau seluruh haknya untuk memperoleh daripada kerosakan fizikal kereta. Oleh itu, adakah anda harus membeli CDW yang disorong oleh agensi penyewaan kereta kepada anda? Pakar mengatakan bahawa kebanyakan orang tidak memerlukannya tetapi tetap membelinya. Ini adalah kesilapan yang sangat mahal!

 

 

Anda boleh menjimatkan banyak kos dan kos yang tidak perlu dengan melakukan tiga perkara. Mula-mula, periksa polisi insurans kereta anda sendiri untuk melihat liputan apa yang dikenakan kepada kereta sewa. Kedua, lihat apakah kad kredit yang anda gunakan menawarkan perlindungan untuk menyewa. Dan akhirnya, periksa pilihan yang ditawarkan oleh agensi penyewaan kereta mengikut polisi sendiri. Banyak polisi insurans kereta merangkumi perlindungan menyeluruh dan perlanggaran terhadap kerosakan kereta sewa. Tidak ada gunanya membayar lebih jika polisi anda merangkumi liputan ini, bukan? Cukup sahkan perinciannya dengan ejen insurans anda sebelum anda menolak pilihan insurans tambahan syarikat penyewaan kereta. Polisi insurans kereta biasa memberikan perlindungan liabiliti yang merangkumi  penyewaan kereta (sumber kereta sewa subang jaya). Sekiranya anda mencederakan seseorang dalam kemalangan semasa memandu kereta sewa, polisi anda akan sering melindungi anda. Sekiranya polisi insurans kereta anda tidak memberikan perlindungan ini semasa anda memandu kereta sewa, pastikan anda membeli insurans tambahan dari syarikat penyewaan kereta untuk melindungi diri anda. Di samping itu, banyak kad kredit menawarkan liputan untuk kereta sewa. Sekiranya kad kredit anda merangkumi perlindungan untuk penyewaan kereta yang telah rosak dalam kemalangan, anda tidak perlu membeli perlindungan insurans lain yang ditawarkan syarikat penyewaan kereta kepada anda. Akhirnya, baca polisi penyewaan kereta dengan teliti dan tentukan sama ada insurans kereta atau kad kredit anda melindungi anda atau tidak. Kemudian bincangkan liputan sewa kereta dengan ejen. Sentiasa membuat keputusan yang tepat. Jangan beri tekanan oleh ejen penyewaan kereta.

 

 

Memutuskan untuk membayar atau tidak untuk perlindungan insurans tambahan yang ditawarkan syarikat penyewaan kereta boleh menjadi keputusan yang sukar. Periksa dengan kad kredit anda dan polisi insurans kereta yang ada untuk melihat apakah ia menyediakan peruntukan kereta sewa, dan jika tidak, anda lebih baik mempertimbangkan untuk membelanjakan wang tambahan untuk insurans tambahan untuk perlindungan anda sendiri. Anda tidak harus membayar apa-apa yang sebenarnya tidak anda perlukan! Sebaliknya, anda tidak mahu mendapat liputan yang tidak mencukupi sekiranya berlaku kemalangan dengan kereta sewa.